Hoppa till sidans innehåll

Nu kommer Frame Fotboll till Sverige!

23 MAJ 2019 17:05
Lördag 1 juni 2019 bjuder Nacka HI in till en prova-på-aktivitet i den för Sverige nya och spännande paraidrotten "frame fotboll", samt till en föreläsning om frame fotboll på Frescati Sports Center i Stockholm!
  • Skapad: 23 MAJ 2019 17:05

Kl 10.00 - 11.30: prova-på frame fotboll
Två tränare från "Frame football foundation" i Storbritannien, Steve Branch (director of development) och John Cheetham (senior director of development), håller i prova-på-aktiviteten.

Kl 14.00 - 15.30: öppen föreläsning om frame fotboll
Föreläsningen "Frame football - A new way to play the beautiful game" hålls, där Steve och John berättar och svarar på frågor om den nya sporten. Föreläsningen är öppen för alla intresserade.

Plats
Frescati Sports Center i Stockholm.

Arrangör
Nacka HI, som enligt deras ordförande har målet att sätta igång detta nya intressanta till hösten och kanske i ett Sports Camp. Drivande och huvudperson för frame fotboll är Fredrik Quistberg.

Se inbjudan till prova-på frame fotboll 1 juni 2019.
Mer information finns också på facebook.com/framefotboll.

Vill din förening börja med frame fotboll eller arrangera en prova-på-aktivitet med frame fotboll? Hör av dig Bohuslän-Dals Parasportförbund på This is a mailto link eller 0703-773240 så hjälper vi till.

OM frame fotboll
Frame fotboll är en sport som har utvecklats i Storbritannien, och där finns idag flera klubbar runtom i landet med ett eget seriesystem och egna turneringar.

Frame fotboll spelas i en bakåtvänd rullator som på engelska heter ”walking frame”. Man använder en lättare boll, har mindre spelyta och delar av träningen kan individanpassas så att varje spelare får chans att prestera på sin nivå.

Se ett klipp på YouTube där sjukgymnasten Vicky Lambert berättar om den fantastiska träningsformen frame fotboll.

Nyhetskälla
Källa till denna nyhet är nyhetsbrev 22 maj från HejaOlika, läs deras artikel om frame fotboll här. HejaOlika skriver i artikeln att "Forskningen visar att unga med funktionsnedsättning idrottar och motionerar betydligt mindre än andra i samma ålder. Forskningen visar också att det inte är funktionsnedsättningen i sig som är orsaken utan att det framför allt handlar om okunskap hos omgivningen. Kravet på prestation blir ofta för stort eller för litet i förhållande till funktionsnivån."

Skribent: Elisabeth Karlsson
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Bohuslän-Dals Parasportförbund
Skansgatan 3 bv
451 50 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052232400
E-post: This is a mailto link

Se all info