Hoppa till sidans innehåll

Utlysning av Tillgänglighetsstipendium om 50 000 kr

08 MAJ 2019 15:23
För fjärde året i rad delar KONE och Parasport Sverige ut ett tillgänglighetsstipendium om 50 000 kronor!
  • Skapad: 08 MAJ 2019 15:23

Stipendiet ska gå till konkreta tillgänglighetsanpassningar i eller utanför idrottsanläggningar som ger fler möjlighet till fysisk aktivitet, och det går till den förening som tydligast visar hur de skulle kunna öka möjligheten för fler att utöva idrott.

Sista ansökningsdag 31 maj 2019.

Stipendiet är öppet för ansökan från Sveriges alla idrottsföreningar, d.v.s. även föreningar som idag inte utövar någon parasport. Vinnarna utses av en jury bestående av representanter från KONE och Parasport Sverige. Stipendiet kan gå till en eller flera idrottsföreningar.

Vid tillgänglighetsanpassningar som innebär att KONEs lösningar installeras vid anläggningen kan eventuell arbetskostnad också ingå utöver stipendiebeloppet. Det finns dock inga krav på att tillgänglighetsanpassningarna ska innehålla lösningar från KONE.

Vid val av vinnare ser juryn positivt på om så många utövare som möjligt kan dra nytta av tillgänglighetsförbättringarna. Juryn ser det också positivt om förändringarna kan leda till en nyetablering av parasport på orten/i föreningen.

Läs pressmeddelandet om utlysningen av Tillgänglighetsstipendiet 2019.

På www.kone.se/stipendium hittar du ansökningsformulär och all information om stipendiet.

KONE är officiell Tillgänglighetssponsor till Parasport Sverige, och vill med stipendiet uppmuntra till och öka uppmärksamheten kring tillgänglighetsanpassningar som kan göras i eller utanför idrottsanläggningar och därmed öka möjligheterna för alla, oavsett fysiska förutsättningar, att kunna idrotta!

Skribent: Elisabeth Karlsson
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Bohuslän-Dals Parasportförbund
Skansgatan 3 bv
451 50 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052232400
E-post: This is a mailto link

Se all info