Hoppa till sidans innehåll

Utlysning av Västra Götalandsregionens Parasportstipendium 2019

19 FEB 2019 15:43
VG-regionens Parasportstipendium är öppet för ansökan 15 februari - 15 mars 2019.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2019 15:43

Varje år delar Västra Götalandsregionen ut 150 000 kronor i stipendium till aktiva idrottare med funktionsnedsättning (enskilda och lag) samt ledare/tränare

För aktiva idrottsutövare med funktionsnedsättning (enskilda och lag) ska stipendiet ge möjlighet till utveckling i respektive gren, exempelvis att kunna delta i tävlingar och träningsläger, resor samt inköp av utrustning och material. Stipendiet kan delas ut till idrottare med funktionsnedsättning (enskilda eller lag) på regional/nationell nivå och elitnivå. Med dessa stipendier vill VG-regionen uppmärksamma idrottare eller lag med utmärkta prestationer som kan vara positiva förebilder och inspirera andra till idrottsutövning.

För ledare och tränare ska stipendiet ge möjlighet att utveckla ledarskap och inhämta kunskap om anpassad tekning för den specifika grenen. Med detta stipendium vill VG-regionen uppmärksamma ledare och tränare som är goda förebilder och värnar om god etik.

Syftet med parasportstipendiet är att uppfylla artikel 30 i FNs konvention för personer med funktionsnedsättning: ”För att göra det möjligt för personer med funktionsnedsättning att på lika villkor som andra delta i rekreations- och fritidsverksamhet och idrott, ska konventionsstaterna vidta ändamålsenliga åtgärder för att: a) uppmuntra och främja deltagande i största möjliga utsträckning av personer med funktionsnedsättning i allmänt tillgänglig idrottslig verksamhet på alla nivåer.”.

Stipendiet ska sträva efter en jämn fördelning utifrån kön, ålder, skadeklass samt en spridning över alla grenar inom parasporten.
Stipendiet kan endast delas ut till tävlingsgrenar som är godkända av Svenska Parasportförbundet, Sveriges Paralympiska Kommitté och Special Olympics Paraidrotter.

Ansökningsperiod 15 februari – 15 mars 2018
Via www.vgregion.se/parasportstipendium hittar du riktlinjer, ansökningsformulär, tidigare stipendiater och en film  där två tidigare stipendiater berättar om vad stipendiet har betytt för dem. Filmen finns med svensk text, engelsk text, hörseltolkad och syntolkad.

Skribent: Elisabeth Karlsson
Epost: This is a mailto link

Sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ica
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
KONE_webb
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Bohuslän-Dals Parasportförbund
Skansgatan 3 bv
451 50 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052232400
E-post: This is a mailto link

Se all info