Hoppa till sidans innehåll

Paraidrott i vårt distrikt

  • Skapad: 13 MAR 2014 09:50

Vill ni att er paraidrott och er förening ska synas här?

Under denna rubrik vill vi ge samlad information om all paraidrott som bedrivs i vårt distrikt - både i medlemsföreningar inom Svenska Parasportförbundet och i idrottsföreningar tillhörande andra Specialidrottsförbund (SF).

Vi tar därför tacksamt emot information om era paraidrotts-träningar/aktiviteter/tävlingar till This is a mailto link eller 0703-773240! Under respektive paraidrott i menyn till vänster lägger vi sedan upp er information om själva paraidrotten samt i vilken kommun och förening som den bedrivs. En del av informationen baseras på aktuell LOK-stödsstatistik över föreningar som sökt Statligt Lokalt Aktivitetsstöd för "Parasport" eller för "Deltagarstöd FN".

Paraidrott inom Svenska Parasportförbundet

Svenska Parasportförbundet administrerar idrott för paraidrottare med funktionsnedsättning i form av rörelsenedsättning, synnedsättning/blindhet och intellektuell funktionsnedsättning. Föreningar som bedriver någon av dessa idrotter kan bli medlemmar i Svenska Parasportförbundet. 

Paraidrott inom andra Specialidrottsförbund (SF)

Ytterligare minst 27 idrotter för paraidrottare administreras inom andra specialidrottsförbund och deras medlemsföreningar.

Skribent: Elisabeth Karlsson

Postadress:
Bohuslän-Dals Parasportförbund
Skansgatan 3 bv
451 50 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052232400
E-post: info@parasportbohusl...

Se all info