Hoppa till sidans innehåll

Träna digitalt med ParaPepp!

06 MAJ 2020 17:46
ParaPepp är Parasport Sveriges digitala träning som vänder sig till personer med funktionsnedsättning. Syftet är att inspirera till motion och rörelse som med få hjälpmedel går att utöva på hemmaplan.
  • Skapad: 06 MAJ 2020 17:46

Idén om ParaPepp föddes i samband med den hemmakarantän som blev en konsekvens av coronapandemin. Karantänstid gör att många inte kan delta i träning och fysisk aktivitet i samma utsträckning som tidigare, vilket kan leda till stillasittande och ohälsa.

Projektet finansieras med medel från Radiohjälpen och under 2020 kommer ett 40-tal filmer att spelas in och publiceras i Parasport Sveriges digitala kanaler.

Filmade träningspass

  • ParaPepp är digital träning som vänder sig till personer med rörelsenedsättning, synnedsättning och intellektuell funktionsnedsättning. Träningspassen kommer att bestå av en variation av träningsformer med allt från gympa och styrketräning till avslappning. Filmerna är just nu under produktion och kommer snart. Håll utkik på Parasport Sveriges webbplats för ParaPepp, i deras nyhetsbrev och i sociala medier.

  • Missa inte heller ParaPepps förmiddagsträning med Stefan Jansson som sänds live på Parasport Sveriges Facebook kl. 10 på tisdagar och torsdagar. Här kan du se tidigare träningspass igen.

  • Måndagar kl. 16 livesänds träningspass för personer med intellektuell funktionsnedsättningSpecial Olympics Swedens Facebook. Det är Johanna Oskarsson och Eva Dahlberg som leder passen. 

Källa: www.parasport.nu/forbundsinfo/Projekt/ParaPepp/.

Skribent: Elisabeth Karlsson
Epost: This is a mailto link
Bohuslän-Dals Parasportförbund
drivs med stöd av
 
Logotyp "Med stöd från VGR"
 
 

 
Parasport Sverige
utgörs av
 
 

Parasport Sveriges sponsorer

Huvudsponsorer

folksam
ATG

Sponsorer

adressandring
Jysk
SKF

Officiella leverantörer

Scandichemma
GrandTravelGroup

Parasport Sveriges andra kanaler

Facebook ch-twitter
Youtube Instagram

Postadress:
Bohuslän-Dals Parasportförbund
Skansgatan 3 bv
451 50 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 052232400
E-post: info@parasportbohusl...

Se all info